Новости, Новости

Нашите приматели на грантови – Заедно градење посилна заедница

Возбудлива најава!!

Возбудени сме што можеме да споделиме дека доделивме грантови на 7 неверојатни организации во втората фаза од нашата шема за подгрантови!
Со големо задоволство ја препознаваме извонредната работа и посветеноста на овие организации за позитивно влијание во нашата заедница. Грантовите ќе обезбедат витални ресурси и поддршка за продолжување на мисијата на ЦИП.
Им честитаме на следните организации што се добитници на грант:

  1. РАДИКА ДЕ, Дебар, Проект: Здрава храна – здрав живот
  2. РЕНЕСАНСА 2019, Тетово, Проект: Зајакнување на претприемачките вештини за млади и жени преку локални партнерства
  3. ПРОАГРО ФАРМЕРИ, Струмица, Проект: Жената фармер-водач и пример за младите
  4. ЗДРУЖЕНИЕ ЗА АФИРМАЦИЈА НА ЖЕНАТА (ААГ), Скопје, Проект: Зајакнување на руралните жени преку обука за шиење
  5. МОЈА КАРИЕРА, Скопје, Проект: TechSkills for Tomorrow: Младинска иницијатива за обука
  6. МРЕЖА НА ЖЕНИТЕ ВО НАУКАТА – РРГШ, Скопје, Проект: Младите и миграцијата!
  7. ДЕМОКРАТИЈА ЛАБ, Тетово, Проект: Создавање и градење над уништување, заедно да го запреме вандализмот
    Останете во тек додека споделуваме новости за неверојатната работа што овие организации ќе ја постигнат со финансирањето од грантот 🇪🇺. Заедно, да ги славиме нивните успеси и да продолжиме да градиме посилна, поживописна заедница!Здружение Радика Де, Asociacioni për Afirmimin e Gruas,Rrjeti i Grave në Shkencë – RRGSH, Proagro Farmeri, Democracy Lab, Moja Kariera