Новости

Трета обука „Вештини за дигитални медиуми“

Третата обука во рамки на активноста „Вештини за дигитални медиуми“ ја спроведуваме заедно со нашите партнери CSCD, во Дебар. Учесниците од Synapsis World, JOUDG BRESHIA, Be active, KK Dibra, Shsp Dibra и Graphic design го следат предавањето на експертот за дигитални медиуми и односи со јавноста, Predrag Nikolovski. Претставниците на граѓанскиот сектор учат за најпрактичните дигитални алатки ZOOM, ASANA, CANVA и MENTIMETER, како и широко користените социјални платформи Facebook, Instagram, Twitter и Linkedin како најкорисни за потребите на нивните организации.